Kuulumiset

Espoo-päivä 25.–27.8. on suurempi kuin koskaan

Espoossa vietetään kaupungin perinteistä nimikkopäivää elokuun viimeisenä viikonloppuna. Ainutkertaisen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Espoo-päivä on kasvanut koko viikonlopun pituiseksi kaupunkijuhlaksi.

Espoo-päivä on Suomi 100 -juhlavuoden valtakunnallisen Yhdessä-viikonlopun suurimpia tapahtumia. Mukana on tänä vuonna ennätysmäärä ohjelmaa. Perjantain avajaispäistä alkaen nähtävää, koettavaa ja tekemistä on koko viikonlopun ajan aina sunnuntai-iltaan saakka. Ympäri kaupunkia voi kokea peräti yli 250 maksutonta tapahtumaa.

Avajaispäivän tapahtumia on yötä myöten huipentuen Felix Zengerin ja Tapiola Sinfoniettan konserttiin Espoon kulttuurikeskuksessa. Lauantain rikkaan ohjelmakavalkadin yhteiset hetket kruunaavat tunnelmalliset piknik-illalliset Auroran pihamaalla, Tapiolan torialueella, Sellosalin edustalla, Tuomarilan puutarhoissa, Nuuksiossa luonnon keskellä sekä Keilalahden rannalla. Espoo-päivän viikonloppu saa juhlavan päätöksensä sunnuntaina, kun Matinkylässä valmistuu sadoista kukista rakennettu Suomi 100 -juhlateos.

Espoo-päivä on kaikille avoin tapahtumapäivä, johon espoolaiset ovat tänä vuonna lähteneet mukaan isommin kuin koskaan aikaisemmin. Espoo-päivän tekevät kaikkiaan yli 3335 järjestäjää eri yhteisöistä, yrityksistä ja kaupungilta.

Superviikonlopun omat ohjelmasuosikit voi koota Espoo-päivän sivuilta tai kartalta sivuilla espoopäivä.fi

 

 

 

 

 

Kuva: Jussi Hellsten