Kuulumiset

Espoo-päivä on Espoon suurin kaupunkitapahtuma

Espoo-päivää juhlitaan tänä vuonna perjantaina ja lauantaina 24.-25.8.

Espoo-päivä järjestetään kaksipäiväisenä kaupunkijuhlana 24.-25. elokuuta. Perjantain ja lauantain ajan Espoossa on koettavissa lähes 200 maksutonta ja kaikille avointa tapahtumaa.

Perjantaiaamu käynnistyy klo 9 Pikku-Auroran pihapiiriin kuuluvan Meijeritalon avajaisilla. Meijerin kunnostushanke uudeksi kulttuuritilaksi oli Espoon kaupungin kunnianosoitus espoolaisille lapsiperheille. Avajaisaamun ohjelmassa on lapsille suunnattua ohjelmaa, mutta suuren remontin kokenut meijerirakennus on kiinnostava kohde kaiken ikäisille.

Espoo-päivässä runsaasti ohjelmaa lapsille

Talomuseo Glimsin tunnelmallisessa Kino Riihessä esitetään perjantaina ja lauantaina klo 10-17 Koiramäki-piirrettyjä sekä taitellaan entisajan paperileluja.

Espoo-päivän näyttävä tekstiilitaideteos rakentuu perjantaiaamupäivän aikana Tapiolan keskustaan. Espoon kaupungin taiteilija-apurahan saanut tekstiilitaiteilija Greta Muuri ohjaa teoksen rakentumista muun muassa Espoon kouluissa elokuun ajan.

Pelastuslaitos avaavat paloasemien ovet yleisölle perjantaina klo 15-19, jolloin lapset pääsevät kokeilemaan sammutusta sankoruiskulla.

Perjantai-illan klo 19 alkavalla ikärajattomalla keikalla Espoon keskuksen Kannusalissa lavalle nousevat raptahdet Prinssi Jusuf, Seksikäs-Suklaa, Dosdela ja VG+.

Lauantai-iltana klo 20.30 alkaen Hanikan uimarannalla vietetään tunnelmallista Muinaistulien yötä. Valosirkus Spektrin esityksissä yhdistyvät näyttävästi tanssi, musiikki sekä LED-välineillä tehdyt temput.

Tuttuja Espoo-päivän helmiä uusin maustein

Näyttelykeskus WeeGeen museoissa on runsaasti koettavaa työpajojen ja erilaisten opastusten merkeissä. WeeGeen kaikkiin neljään museoon on vapaa pääsy sekä perjantaina että lauantaina.

Perjantaina klo 15 alkaen Hyvinvointikartano Kaisankodin idyllisen pihapiirin Hehkuva ilta pitää sisällään lasten keppiheppaleirin, puistojumppaa, vannetanssia, jousiammuntaa, ekojoogaa ja mindfulnessia. Kartanossa lapsuuttaan 1930-40-luvulla viettänyt Thelma von Freymann tarinoi aikansa historiasta. Kylpylään on vapaa pääsy klo 15-18.

Lauantaina klo 10 Tapiola Sinfonietta esiintyy Espoo-päivän kiertueen pop up -konserteissa eri puolilla kaupunkia kauppakeskuksissa ja Entressen kirjastossa.

Suomen luonnon päivää juhlitaan Suomen luontokeskus Haltiassa ja sen lähiympäristössä. Kaiken ikäisille suunnatun ohjelman teemana on tänä vuonna sienet.

Myös perjantaina ja lauantaina klo 10-14 Urban Millissä ja Aalto Design Factoryn pihapiirissä tutustutaan innovaatioihin ja sukelletaan start up -maailman syvyyksiin. Ohjelmassa on työpajoja, hauskoja kilpailuja ja kokeiluja erityisesti lapsille ja nuorille.

Espoo-päivän lauantai-ilta päättyy Keilalahden rannan upeassa kaupunkimaisemassa, kun elokuvapiknikillä esitetään klo 21.30 alkaen La La Land -elokuva. Elokuvassa on suomenkielinen tekstitys.

Espoo-päivän pääjärjestäjänä toimii Espoon kaupunki, ohjelmaa koordinoi Kaupunkitapahtumat Espoo. Espoo-päivän ohjelmista vastaa kaikkiaan yli 1 400 järjestäjää eri yhteisöistä, yrityksistä ja kaupungilta.

 

Lisätietoja
espoopäivä.fi
Saara Vanhala
espoo.paiva@espoo.fi
Espoo-päivän tuottaja