Kuulumiset

Päiväkodit ja koulut juhlivat Espoo-päivää

Päiväkodit ja koulut kutsuttiin mukaan juhlistamaan ainutkertaista Suomi 100 -vuoden ja Espoo-päivän juhlaviikonloppua.

Kaikille Espoon kunnallisille päiväkodeille ja ryhmäperhepäiväkodeille postitettiin omat Suomi 100 -juhlapussit, jotka antavat yhteisöllistä tekemistä ja mukavaa seurattavaa pitkälle syksyyn. Pusseista löytyy istutettavaa materiaalia ja innostavaa tietoa kaupunkiviljelystä.

Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora toteuttaa pihapiirissään Auroran salaperäisiä pakettimatkoja ja upouuden seitsemän rastin Sanataidepolun. Draamaopettaja Lotta Raskin vetämille Auroran pakettimatkoille ja omatoimiselle sanataidepolulle osallistuu perjantaina satakunta lasta eri puolilta Espoota.

Espoon kaupunginmuseo on suunnitellut yhteistyössä Lasten kulttuurikeskus Pikku-Auroran kanssa Träskändan kartanopolun. Polulla pääsee tutustumaan Träskändan kartanoelämään itse tekemällä ja puistoa tutkimalla. Perjantaina polulla kiertävät sen ensimmäisinä vieraina kolme espoolaista koululuokkaa.

Näyttelykeskus WeeGeellä toteutetaan ohjelmaa koululuokille. ’Sinä plus minä’ on tapahtuma, jossa viiden eri museon pajoissa tutustutaan mm. graffiteihin, koruihin, koristautumiseen ja omakuviin. Vierailut täyttyivät nopeasti ja WeeGeellä vierailee perjantaina lähes 20 luokkaa opettajineen.

Espoon kaupunkitapahtumat on tuottanut Inspiraatioita -videosarjan innostamaan nuoria uusien kulttuurikokemusten pariin. Videosarjaan kuuluu teaservideo, joka antaa lyhyen näkymän jokaisen nuoren inspiraation lähteeseen ja rohkaisee kokeilemaan uusia asioita. Lisäksi sarjassa on viisi inspiraatiovideota, jotka sisältävät haasteen uuden taidon kokeilemiseen. Omista intohimoistaan kertovat Robert / media, Ella / sarjakuva, Perttu / uusi ruokakulttuuri, Iina / jazz-musiikki ja Oona / sirkus. Inspiraatiovideot ovat katsottavissa tästä linkistä.