Information

Information

Esbodagen är Esbos största stadsfest. Kom och skapa och upplev en härlig stadsfest tillsammans!

Under olika årtionden har Esbo haft både stadsdelsfester och tematiska programserier. Esbodagen firades för första gången 1992, året då Esbo stad fyllde 20 år. Datumet 27 augusti 1556 är den dag då man i Sverige beslutade att grunda kungsgården Esbo gård. Sedan 2010 har Esbodagen firats sista lördagen i augusti. Stadsfesten består varje år av över 100 evenemang som ordnas av invånare, samfund, företag och staden. Till alla evenemang är det fritt inträde.


Anvisningar för arrangörer av stadsevenemang

Bekanta dig med anvisningar för arrangörer. På de här sidorna hittar du de viktigaste anvisningarna för hur du ordnar evenemang. Många myndigheter har tillsyn över offentliga tillställningar. Du ska i god tid före evenemanget se till de tillstånd, anmälningar och arrangemang som krävs. I anvisningarna delar också arrangörer i Esbo med sig av sina praktiska erfarenheter.


Projektunderstöd

Kulturnämnd beviljar understöd efter prövning till invånare, samfund, organisationer och arbetsgrupper för arrangemang av festivaler, konstevenemang och engagerande kulturproduktioner. Du kan söka projektunderstöd när du vill från slutet av januari till slutet av augusti. Det lönar sig att lämna in ansökan i god tid före Esbodagen. Anvisningar och ansökningsblanketter för projektunderstöd.